Read Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus by Teemu Keskisarja Free Online


Ebook Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus by Teemu Keskisarja read! Book Title: Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus
The author of the book: Teemu Keskisarja
Language: English
Format files: PDF
ISBN 13: No data
The size of the: 924 KB
Edition: Atena kustannus
Date of issue: October 2008
ISBN: No data

Read full description of the books Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus:

Heinolan pitäjän kirkonmäellä tungeksi kansaa pakkasaamuna vuonna 1853. Ensimmäistä kertaa miespolveen Suomessa oli pystytetty mestauslava. Vaaleatukkainen 26-vuotias mies ojensi kaulaansa pölkylle, ja pyöveli kohotti kirveensä. Mies oli lukutaidoton renki Juhani Adaminpoika, joka oli murhannut 12 ihmistä - enemmän kuin kukaan aiempi tai myöhempi suomalainen rikollinen.

Suomen ainoa sarjamurhaaja kertoo kerjäläispojasta, josta varttui irtolainen ja varas. Juhani päätyi päähänpistosta vankikarkuriksi ja jatkoi uraansa ryöstömurhaamalla keski-ikäisen pariskunnan muutaman kolikon takia - ja sitten neljä lähisukulaistaan.

Juhani Adaminpoika eli 1800-luvun Suomessa, missä rikollisuus versoi yhteiskunnan eriarvoisuudesta. Rutiköyhissä mökeissä Juhania syötettiin ja juotettiin kuin sankaria, mutta virkavalta ja vauraat maalaiset toimivat tarmokkaasti. Juhani jäi kiinni, koska harvaanastutussa maassa häneltä puuttui modernien sarjamurhaajien luontevin turva: suurkaupunkien ihmisvilinä.

Yleisön pettymykseksi pyöveli pysäytti kirveensä tuuman päähän Juhanin kaulasta, koska keisari Nikolai I perui teloituksen viime hetkellä. Mestaustuomio muuttui elinkautiseksi Viaporin linnoituksen metrin levyisessä kolossa, johon Juhani »muurattiin elävältä».

FT Teemu Keskisarja luo kirjassaan kiinnostavan näkökulman niin sarjamurhaajien mentaalihistoriaan kuin Suomen menneisyyteen.

Read Ebooks by Teemu KeskisarjaRead information about the author

Ebook Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus read Online! Teemu Keskisarja (s. 1971 ) on filosofian tohtori ja Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus
Read EBOOK Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus by Teemu Keskisarja Online free

Download Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus PDF: suomen-ainoa-sarjamurhaaja-juhani-adaminpojan-rikos-ja-rangaistus.pdf Suomen ainoa sarjamurhaaja - Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus PDF